Шановна українська громадо!

Прийміть щирі вітання з нагоди Воскресіння Христового. Це свято є символом перемоги життя, добра та віри. Отже, по-новому подивімося на світ, будьмо добріші і більш відкриті. Плекаймо це в житті нашої громади у Польщі . У теперішній важкій ситуації бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, миру, добробуту, щастя і радісного Великодня! 

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Мирон Сич, віце-маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства  

***

Дорогі українці!

Сердечно вітаємо вас і ваші родини з величним і світлим днем Христового Воскресіння!

У житті кожного з нас це теплий промінь надії та спасіння, свято очищення та духовного відродження, яке допомагає йти вперед, здобувати нові перемоги та з гідністю проходити випробування долі, виконуючи своє істинне призначення.

Цьогоріч не всі ми зустрічаємо свято у колі рідних та близьких нам людей, адже весь світ веде боротьбу з невидимим ворогом. Впевнений, що спільними зусиллями та з Божою допомогою і вірою в серці ми подолаємо усі ці випробування!

У цей весняний день дякую кожному з вас за довіру і підтримку, за співпрацю і розуміння, за плекання духовності та української культурної самобутності, за збереження і примноження багатовікової традиції українського народу. Дякую за спільну щоденну працю для нашої держави та розвитку добросусідських, партнерських відносин із Польщею.

Воскресіння Христове – це яскраве свідчення того, що найбільші труднощі та виклики можна подолати! Відзначаючи свято перемоги життя над смертю, згадаймо всіх наших героїв, які віддали своє життя за Україну. Нехай Господь оберігає і тих, хто й сьогодні захищає Батьківщину.

Від імені працівників посольства України у Польщі та від себе особисто щиро вітаю вас із Великодніми святами!

Бажаю добра, радості, благополуччя, миру і спокою в душі, Божого благословення. Нехай щастя та злагода завжди панують у ваших родинах, а віра в Бога і любов до України єднають всіх нас!

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Андрій Дещиця, посол України в Республіці Польща

***

Христос воскрес!

Дорога українська родино! 

У світле свято Великодня зичу кожному з вас, вашим рідним та близьким, здоров’я, миру та Божого благословення.   

Цей Великдень є особливим. Його велич, значення й дух по-новому постають перед нами в складні часи випробувань для світового українського народу. Нехай світло Великодня, свята спасіння світу та кожного з нас, осяє кожну українську оселю надією та вірою.  

Єднаймося в молитві за здоров’я й безпеку наших близьких, за справедливий мир та добробут в Україні. Згадаймо в молитві відважних захисників Батьківщини на передовій, громадських провідників та добровольців, духовенство, державних службовців та особливо медиків, які віддано стоять на захисті нашого життя та здоров’я під час пандемії. 

У часи нових викликів Світовий Конґрес Українців єднає наші світові громади в допомозі тим, хто цього потребує, продовжує підтримувати Україну та надалі розбудовує міжнародну підтримку українського народу в боротьбі з російською агресією. У величний і світлий день Великодня я вдячний кожному з вас за силу духу, віддану працю та міцну підтримку, особливо важливу в складні часи. 

Тож де б ми не жили, пишаємося, що ми – єдиний український народ, де кожен продовжує підтримувати один одного. Нехай Великодні дзвони подарують світлу радість, душевний спокій та віру в майбутнє нашого народу.  

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Павло Ґрод, президент СКУ

***

Христос воскрес!

У ці Великодні свята будьмо з родиною – у молитві та думках. Нехай доступні технології допоможуть нам, попри все, об’єднатися під час богослужінь та величного співу «Христос воскрес!», а потім – вдома за святковим столом.

Будьмо сильні духом, як Ісус Христос, що страждав за нас – і тоді ми переможемо все, наберемося здоров’я та надії на кращі часи.  

Союз українок у Польщі

Малюнок Анни Стираньчак

***

Бажаємо Вам

Хоча самітних

Але веселих 

Великодніх Свят

Христос воскрес!

Воістину воскрес!

Об’єднання Лемків

***

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

          О Боже наш, Ісусе Христе,

          Що людський рід від смерті спас,

          Що Тіло дав Своє пречисте,

          І Кров святу пролив за нас,

          Не покидай нас у недолях,

          У наших слабостях і болях.

                                        Кость Базилевич

Великдень 2020 року – зовсім інший і незвичний. Пандемія коронавірусу, пов’язані з нею нові загрози посіяли страх і розділили наші сім’ї. Вимушено зачинені у своїх домівках, ми молимося, аби не постраждали наші рідні та близькі. 

Нехай у ці свята наші родини віртуально зустрінуться на Божественній літургії перед телевізором чи комп’ютером; хай з любов’ю згадують минулі роки і Великодні свята – повні радості, церковних співів та достатку.

Давайте скажемо одне одному: воскресає весна – хай воскресають і наша сила й душа!

Будьмо думками з найближчими – родиною та друзями у Польщі, Україні та світі. Побажаймо витримки і Божої благодаті медичним працівникам, які захищають нас від смертельної хвороби.  

Зичимо усім весни в серці і здоров’я, бо Христос воскрес і він – серед нас!

Редакція тижневика «Наше слово»

Об’єднання українців у Польщі

Поділитися:

Категорії : Події

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*